
سختگیریهای دولت جدید ایتالیا با مهاجران
دولت جدید ایتالیا به رهبری سیلویو برلوسکونی، اولین برنامه خود را اخراج و برخورد شدید با مهاجران غیر قانونی به این کشور قرار داده است. در اولین اقدام ۹ استان و ۱۵ شهر ایتالیا مورد یورش نیروهای پلیس امنیتی قرار گرفت و در حدود ۴۰۰ نفر دستگیر شدند که بیش از دهها نفر از آنها بلافاصله حکم اخراج از ایتالیا را دریافت کرده و به مرزهای این کشور فرستاده شدند.
اسپانیا به عنوان یکی از کشورهای اتحادیه اروپا بلافاصله از خود واکنش نشان داد و ایتالیا را متهم به بدرفتاری با مهاجران خارجی کرد.
کوروش دانش یکی از ایرانیتباران مقیم ایتالیا و مدیر بخش کارگران خارجی سندیکای چی جی ال CGIL یکی از سندیکاهای کارگری این کشور است. دانش انتقادات اسپانیا به ایتالیا را منطقی میداند ولی از سوی دیگر معتقد است مهم ترین دلیل واکنش اسپانیا چپ بودن دولت کنونی این کشور است و اینکه این دولت میخواهد نشان دهد که کشورهای اروپا همه یکپارچه دست راستی نیستند. وی میگوید "در بین کشورهای بزرگ اروپایی اسپانیا، یکی از کشورهایی است که اخیرا حزب سوسیالیست انتخابات را برد و به شکلی میخواهد نشان دهد که نسبت به بقیه فرق دارد. البته سیاست اسپانیا در رابطه با مسئله خارجیها، سیاست بسیار منطقی است یعنی ایدئولوژیک نیست."
دانش، اشاره به بحثی میکند که در حال حاضر در اسپانیا وجود دارد ولی در بقیه کشورهای اروپا کمتر دیده میشود. وی در ادامه میگوید " زاپاترو پیشنهادی را در رابطه با خروج خارجیها از اسپانیا با یک کمک مالی مطرح کرد. این کمک مالی همان پولی است که نتیجه کار خارجیها در اسپانیا است که در سیستم بازنشستگی این کشور گذاشته شده است. میگوید من این پول را به تو برمیگردانم و مقداری هم اضافه میکنم، تو برو در کشورت با آن سرمایه گذاری کن. اسپانیا در رابطه با مسائل خارجی تعادل دارد. در ایتالیا چنین چیزی وجود ندارد. مسئله خارجیها به خصوص در چند سال اخیر خیلی احساسی و ایدئولوژیک بوده و هست و سیاست ایتالیا خیلی از این مسئله نشات میگیرد."
از سوی دیگر دولت برلوسکونی در اولین نشست خود بررسی امنیت شهروندان و برخورد با مهاجران را در دستور کار قرار داد.

مخالفت با مشکل تر کردن کسب تابعیت سوئیس
رأی دهندگان سوئیسی با طرحی که به موجب آن کسب تابعیت سوئیس برای خارجیان دشوارتر می شود مخالفت کرده اند.
به موجب این طرح روند قبول تقاضای داوطلبان تغییر تابعیت و احراز تابعیت سوئیس، با رأی گیری مخفی برگزار شده ودر صورت رد درخواست متقاضی، حق تجدید نظر در رأی از او گرفته می شد.
این طرح از پشتیبانی جناح راست حزب مردم سوئیس که بزرگ ترین حزب در پارلمان این کشور است برخوردار بود.
به عقیده این حزب تصمیم نهایی درباره دادن تابعیت سوئیس به خارجیان به عهده شهروندان این کشور است.
مخالفت 64 درصد رأی دهندگان با این نظر، در حقیقت سیلی محکمی به صورت راست گرایان این حزب است که مبارزه گسترده ای را در مخالفت مهاجرت به سوئیس به راه انداخته بودند.
نظر مخالفین طرح مورد بحث این است که قوانین تابعیت سوئیس هم اکنون نیز بسیار انعطاف ناپذیر است و مانع مهاجرت گسترده به این کشور می شود.
بسیاری از مخالفین، همچنین محروم کردن متقاضیان تغییر تابعیت از حق تجدید نظر را منصفانه نمی دانستند.
حدود پنج سال قبل دیوان عالی سوئیس، رأی گیری محرمانه در روند اخذ تابعیت را منع کرد و از آنجا که با تقاضای اخذ تابعیت شهروندان کشورهایی مانند ترکیه، کشورهای حوزه بالکان ونیز کشورهای آفریقایی به دفعات مخالفت می شد، حق درخواست تجدید نظر را به این دسته از متقاضیان داد.
ایموژن فالکز، خبرنگار بی بی سی در برن می گوید با این تحول، در حالی که اخذ تابعیت سوئیس همچنان یک روند مشکل خواهد بود، رأی دهندگان سوئیسی این موضوع را روشن کرده اند که می خواهند این روند، منصفانه و عادلانه باقی بماند.