
آمريكا به كشورهاي ميزبان پناهندگان عراقي كمك مالي ميكند
آمريكا اعلام كرد كه ۱۵۳ميليون دلار به كشورهاي اردن ، سوريه و لبنان به عنوان ميزبان پناهندگان عراقي كمك ميكند.
سفارت آمريكا در امان روز يكشنبه در بيانيهاي اعلام كرد كه اين كمكها براي اموزش كودكان عراقي ، خدمات بهداشتي اوليه و بازگشت اين پناهندگان است.
پس از حمله آمريكا به عراق و آغاز درگيريها در اين كشور حدود يك ميليون و ۴۰۰هزار عراقي به سوريه ، ۷۵۰هزار نفر به اردن و شماري ديگر به ساير كشورهاي منطقه مهاجرت كردهاند و بيش از اين تعداد در خود عراق آواره شدهاند.
نشست كشورهاي ميزبان پناهندگان عراقي روز پنجشنبه گذشته براي كاهش مشكلات اقتصادي و اجتماعي كشورهاي ميزبان در امان برگزار شد.

تحریم کنفرانس 'همزیستی' از سوی مهاجران ترک
چهار گروه اصلی مهاجران ترک در آلمان کنفرانس "همزیستی بهتر" در برلین را تحریم کرده اند.
هدف از برگزاری این کنفرانس، که به فراخوان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برگزار شده است، بهبود روابط میان جوامع مهاجر آلمان، تبادل نظر و يافتن راه هايی برای همزيستی بهتر ميان مهاجران وآلمانی ها بوده است.
چهار گروه اصلی مهاجرترک در اعتراض به مقررات جدید مهاجرت در این کشور، این کنفرانس را تحریم کرده اند.
رهبران این گروه ها می گویند مقرراتی که اخیرا اعلام شده است باعث می شود که دو میلیون مهاجر ترک در آلمان به شهروندان دسته دوم تبدیل شوند.
مقررات جدید از جمله می گوید که مهاجرانی که به دلیل ازدواج به آلمان می آیند باید به زبان آلمانی تسلط نسبی داشته باشند.
گروه های ترک به ویژه به این ماده از مقررات جدید اعتراض دارند و تهدید کرده اند که مخالفت خود را به دادگاه قانون اساسی آلمان ارجاع خواهند داد.
گروه های ترک که کنفرانس برلین را تحریم کرده اند همچنین در مقابل محل برگزاری این گردهمایی دست به تجمع اعتراضی زدند.
گزارشگر بی بی سی در برلین می گوید که تحریم کنفرانس برای دولت آنگلا مرکل بسیار خجالت آور است چون انگیزه از برگزاری آن بهبود روابط میان جوامع مهاجر و آلمانی ها بوده است.
به دنبال نا آرامی های خشونت بار در میان جوامع مهاجر فرانسه در سال گذشته، آنگلا مرکل برای جذب مهاجران و همزیستی بهتر آنها در جامعه آلمان تلاش کرده است.
وی یک سال پیش اولين نشست دولتی در این مورد را با حضور سی نماينده از احزاب سياسی و گروه های مختلف مهاجر و کليسا و سنديکاها در شهر برلين برگزار کرد.
قانون جدید مهاجرت در آلمان
مجلس آلمان به تازگی (14 ژوئن) تغییرات در قانون مهاجرت این کشور را تصویب کرد.
این مصوبه قرار است، خطوط اصلی تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا، در مورد موضوع مهاجرت و پناهندگی را اجرا کند. مهمترین بند این قانون، دادن حق اقامت به خارجیان با اجازه اقامت موقت و بالا بردن سن ورود به آلمان برای کسانی است که همسرانشان در آلمان زندگی می کنند.
این قانون که با ۳۹۸ رای موافق در برابر ۱۷۰ رای مخالف به تصویب رسید، توافقی بین احزاب سوسیال دمکرات و دمکرات مسیحی آلمان بوده است.
از نکات مورد تاکید قانون جدید، مبارزه با ازدواج های اجباری است. به عقیده قانونگذاران، بالا بردن سن همسران به ۱۸سال برای آمدن به آلمان و دانستن زبان آلمانی می تواند از ازدواج های اجباری خارجیان در آلمان جلوگیری کند.
یافتن اجازه کار تا پایان سال ۲۰۰۹ و عدم دریافت کمک های دولتی خانواده ها، اقامت حداقل ۶سال برای خانواده ها و ۸ سال برای افراد تنها، شرایط لازم برای دریافت حق اقامت است.
در ماه نوامبر سال گذشته، مصوبه ای مشابه به تصویب رسید که تنها شامل کسانی می شد که تا آن زمان، سالهای یاد شده را در آلمان اقامت داشته اند.
تصویب این قانون مخالفت هایی را از سوی احزاب و سازمانهای کلیسایی و مراکز دفاع از حقوق خارجیان برانگیخته است.
"فولکر بک"، سخنگوی فراکسیون سبزهای مجلس آلمان در یک مصاحبه مطبوعاتی، این قانون را به دلیل زیر پا گذاشتن حمایت از خانواده مورد انتقاد قرار داد.
وزیر کشور آلمان، که عضو حزب دمکرات مسیحی است، از این قانون دفاع کرده و آنرا در جهت تطابق بهتر خارجیان در آلمان قلمداد کرده است.
مهاجرين در آلمان طيف های مختلفی دارند. بزرگترين گروه به عنوان کارگران مهاجر از ترکيه به آلمان آمده اند و گاه تا نسل سوم هم در آلمان زندگی می کنند.

آوارگان مسلمان دارفور بدنبال پناهندگی از اسراییل
خيابان های روبروی پارلمان و مقر دولت اسراییل در اورشليم روز چهارشنبه شاهد گردهمایی صدها نفر از سياهپوستان سودانی گريخته ازمنطقه بحرانی دارفور بود.
اين آوارگان آفريقایی همراه با صدها نفر از اسراییلي هایی که به حمايت از آنان برخاسته اند، از دولت اسراییل مي خواهند که به آنان برای هميشه اقامت دائم اعطا کند و از تحويل اين گروه به کشور ديگری خودداری نمايد.
اين آوارگان از طريق گذرگاه های مصر با نوار غزه و با طی کردن صدها کيلومتر با پای پياده خود را به اسراییل رسانده اند.
اسراییل اعلام کرده که به طور موقت آنها را اسکان خواهد داد ولی نمي تواند به آنان موقعيت پناهندگی اعطا کند و در هر حال، آنها پس از مدتی به کشور سومی برده خواهند شد.
دولت اسراییل استدلال کرده که اين کشور تنها مي تواند يهوديان را از ديگرکشورهای جهان بپذيرد و به آنان مقام شهروندی دائم اعطا کند.
گزارش از گردهمايی به مناسبت هشتمين سالگرد ۱۸ تير در شهر وان ترکيه
گردهمايی و تجمع که به دعوت فراخوان کميته هماهنگی به مناسبت هشتمين سالگرد قيام ۱۸ تير اعلام شده بود، امروز با استقبال گسترده ايرانيان پناهنده در شهر وان ترکيه مواجه شد.اين گردهمايی که قرار بود ساعت ۱۱ صبح امروز انجام شود با توجه به جو امنيتی حاکم بر اين شهر که هم مرز با ايران است از ساعتی قبل از برگزاری تجمع با ممانعتهايی روبرو گرديد.به دنبال اين اتفاق اين گردهمايی در همين روز به يک مکان خصوصی انتقال يافت که در ان تجمع کنندگان همراه با روشن کردن شمع، سرود يار دبستانی سر دادند و در ادامه مقالاتی را که در مورد چگونگی به وجود امدن قيام ۱۸ تير ، ريشه ها و پيامدهای ان و پيام خانواده های شهدای اين قيام که توسط اقايان، جزا شهبازی، امير شعاعی وند و باسط قادرزاده تهيه شده بود روايت گرديد، همچنين سروده ای حماسی در رابطه با اعتراضات دانشجويی توسط مسعود مجيری خوانده شد.شرکت کنندگان ضمن حمايت از حرکتهای دموکراسی خواهانه مردم ايران و يادمان قيام دانشجويی ۱۸ تير ماه ۷۸ و همچنين حرکتهای اعتراضی زنان، معلمان وکارگران و ديگر اقشار جامعه ، هماهنگی و پشتيبانی خود را از همه اين حرکتهای ازاديخواهانه ابراز داشتند و ضمن محکوم کردن دستگيريهای پی در پی اخير، خواستار ازادی بی قيد و شرط همه زندانيان سياسی در بند شدند.در پايان اين گردهمايی ، شرکت کنندگان تاکيد کردند که نظام ازاد و کاملن دموکراتيک که بر پايه رای و نظر واقعی ملت باشد، حق مسلم مردم ايران است، ايرانی ازاد واباد در دامان ايرانی سکولار و دموکرات.اسامی تعدادی از شرکت کنندگان در اين تجمع عبات بودند از۱ـ امير شعای وند ۲ـ حسن عبدالهی ۳ـ مجيد روزگاری ۴ـ باسط قادرزاده ۵ـ جزا شهبازی ۶ـ فايق ولی زاده ۷ـ فاروق ولی زاده ۸ـ مسعود مجيری ۹ـ توحيد سامانیو
همچنين جمع بسياری ديگر از خانواده های هموطن ايرانی که در اين بزرگداشت شرکت داشتند.
سازمان ملل از وضعيت پناهندگان در اتريش انتقاد كرد
نمايندگي كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در اتريش روز شنبه از وضعيت پناهندگان در اين كشور انتقاد كرد.
"رولاند شون باوئر" سخنگوي اين نهاد، زير پا گذاردن حقوق پناهندگان و نيز محروميت برخي از آنان از خدمات رايج اجتماعي را دليل اخطار كميسيون اروپا به اتريش ذكر كرد.
كميسيون اروپا روز پنجشنبه گذشته اعلام كرد كه از اتريش و ۱۴كشور ديگر اروپايي به دليل نقض حقوق پناهندگان شكايت ميكند.
شون باوئر در اين زمينه گفت: برخي از پناهندگان در زمينههايي از جمله دريافت كمك هزينه فرزندان از سوي دولت اتريش پشتيباني نميشوند.
وي با اشاره به مدت زمان نسبتا طولاني براي اقدامات لازم در جهت روشن شدن وضعيت پناهندگان افزود: سالانه ۴۰درصد از متقاضيان واجد شرايط پناهندگي شناخته ميشوند.
اين سخنگو كمبود كارمندان با تجربه و انتظار متقاضيان براي جواب از مراجع بالاتر به دليل ضعف در مراحل اوليه تصميمگيري را موجب طولاني شدن اين دوره در اتريش برشمرد كه به وضعيت اجتماعي متقاضيان لطمه وارد ميكند.
شون باوئر همچنين وضعيت افرادي كه تقاضاي پناهندگي آنان خارج از چارچوب كنوانسيون ژنو باشد را بسيار دشوار توصيف كرده و امكان اشتغال اين افراد را كه بسياري از آنان از تخصص در رشتههاي گوناگون برخوردار هستند، بسيار ناچيز برشمرد.