
آوارگان افغان در اعتراض به اخراج شدن از نروژ دست به اعتصاب غذا زدند
.
حدود ۲۰نفر از آوارگان تبعه افغانستان در اعتراض به اخراج شدن از نروژ در اسلو دست به اعتصاب غذا زده اند.
به گزارش روز دوشنبه خبرگزاري فرانسه از اسلو، "زهير عطاري"، سخنگوي اعتصاب كنندگان گفت كه اين اعتصاب از روز جمعه و در زير چادرهاي برپا شده در يكي از ميادين مركزي پايتخت نروژ آغاز شده و قرار است حدود ۳۰تا ۴۰افغان ديگر نيز به اعتصابكنندگان بپيوندند.
عطاري گفت: "ما ترجيح ميدهيم بميريم تا آنكه به افغانستان بازگرديم." وي افزود: "افغانستان كشور دموكراتي نيست، بلكه كشوري است كه تحت كنترل جنايتكاران جنگي، بنيادگرايان مسلمان و قاچاقچيان مواد مخدر قرار دارد." مقامات نروژ با اجراي برنامهاي براي بازگشت آوارگان افغان ، پرداخت مبلغي بين پنج هزارتا ۱۵هزاركرون (بين ۶۳۹تا يك هزار و ۹۱۷يورو) به افغانهايي كه بازگشت داوطلبانه به كشور خود را بپذيرند، پيشنهاد دادهاند.
به گزارش رسانههاي نروژ، از مجموع حدود شش هزار نفر از اتباع افغانستان كه در كشورهاي اسكانديناوي زندگي ميكنند، تنها سه نفر پيشنهاد بازگشت داوطلبانه را پذيرفته اند.
در همين حال پليس نروژ اعلام كرد كه در حال آماده سازي زمينه اخراج آوارگاني است كه تقاضاي پناهندگي آنها رد شده است.

اروپا براي كنترل پناهجويان بهكمك اسپانيا شتافت
اتحاديه اروپا بااعزام گروههاي پزشكي ونيروهاي نظامي به جزاير قناري براي كمك به اسپانيا براي فائق آمدن برمشكل فزاينده مهاجران غيرقانوني ازآفريقا ،موافقت كرد.
پايگاه اينترنتي يورونيوز روزچهارشنبه گزارش داد: اسپانيا همچنين اعلام كرد اين اتحاديه مراكز پذيرشي را در موريتاني و سنگال براي رسيدگي بهامور پناهندگان وممانعت از ورود پناهجويان ايجاد كرده است.
براساس اين گزارش "فرانكو فراتيني" كميسرامور قضايي وداخلي اتحاديه اروپا با اشاره به ضرورت همياري جهانيان براي رفع اين پديده، اقدام اتحاديه اروپا را نخستين گام وسيع دراين زمينه خواند.
وي افزود: درزمان حاضر سعي داريم گروههاي ويژهاي را بامشاركت وكمك چند كشور ايجاد نمائيم.
"ماريا ترسا فرناندز دلا وگا" معاون اول نخست وزير اسپانيا نيز با تاكيد براهميت اين توافق گفت: اكنون بهاين نتيجه رسيدهايم كه مشكل مهاجرت فقط به اسپانيااختصاص نداشته، بلكه شامل تمام اروپا ميشود.
درسال جاري ميلادي حدود ۷هزار و ۴۰۰پناهجو وارد جزاير قناري شدند كه درمقايسه باسال گذشته اينآمار ۵برابر افزايش يافت.
اين درحالي است كه صدها نفر پيش از رسيدن بهاين مكان در دريا غرق شدهاند.
يورونيوز بااشاره به ورود ۶۴۷نفر به جزاير قناري در روزپنجشنبه گذشته، از اسپانيا به عنوان بزرگترين مقصد پناهجويان اتحاديه اروپا درسال ۲۰۰۵خبرداد.
اين پايگاه درعين حال خاطرنشان ساخت: پديده مهاجرت مشكلات سياسي عديدهاي را براي مادريد فراهم ساخته است.

عفو بينالملل نقض حقوق بشر در اروپا را مورد نكوهش قرارداد
سازمان عفو بينالملل با انتشار گزارش سالانه خود در روز سهشنبه اعلام كرد ميزان رعايت حقوق بشر در اتحاديه اروپا رو به وخامت است.
در گزارش عفو بينالملل با ارزيابي وضع حقوق بشر در اروپا در سال ۲۰۰۵آمده است: "دولتهاي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به نام حفظ امنيت، به نقض حقوق بشر ادامه دادند، از جمله از طريق اقداماتي كه ممنوعيت مطلق جهاني در مورد شكنجه و ديگر بدرفتاريها را نقض ميكند.
در گزارش ۲۳۸صفحهاي عفو بينالملل با ذكر نام تقريبا تمامي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، به موارد نقض دايم حقوق بشر در اروپا اشاره شده است.
"ديك اوستينگ" مدير دفتر اتحاديه اروپاي عفو بينالملل گفت: " تنزل معيارهاي حقوق بشر كه در سراسر اروپا شاهد آنيم، پيامدهاي دامنهدارتري دارد: اين مساله مشروعيت اتحاديه اروپا را براي تقبيح سوءرفتارهاي ساير كشورها تضعيف ميكند و خطر اختلال در نقش اساسي اين اتحاديه در حمايت جهاني از حقوق بشر را به دنبال دارد." بدرفتاري مقامات انتظامي، بخصوص در مورد اتباع خارجي و ديگر اقليتها، مشكل ديگري است كه به دفعات در اين گزارش به آن اشاره شده است.
اين گزارش همچنين به عدم حفاظت از پناهجويان و رعايت حقوق مهاجرين در اروپا اشاره شده است. نام نيمي از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به خاطر كوتاهي در اين زمينه در گزارش عفو بينالملل ذكر شده است.
اوستينگ با توجه به بحران موجود در اروپا در اين زمينه گفت " قاره اروپا براي كساني كه از آزار و شكنجه ميگريزند، جاي مطلوبي نيست."
كليساي انگليس سياست هاي دولت اين كشور را در برابر پناهجويان محكوم كرد
در گزارش كليساي انگليس با عنوان "شهرهاي مذهبي"، از دولت انگليس خواسته شده است به سياستهاي فشار مالي خود بر پناهجويان كه با هدف متقاعد كردن آنها براي خروج از انگليس اعمال ميشود، پايان دهد.
همزمان با انتشار اين گزارش، دكتر "روآن ويليامز" اسقف اعظم كليساي كانتربوري از دولت انگليس خواست تا در موضوع مهاجرت و پناهجويي تنها پيرو افكار عمومي نباشد.
وي همچنين خواستار صدور اجازه كار براي پناهجويان با هدف بهتر شدن وضع زندگي آنها و كاهش شكاف طبقاتي ميان طبقات مرفه و فقير شد و تصريح كرد كه در سالهاي اخير اين شكاف افزايش يافته است.
كليساي انگليس در گزارش خود نوشت: انگليس اكنون يكي از نابرابرترين كشور -هاي اروپا در زمينه فاصله اقتصادي طبقات مختلف جامعه است واين فاصله طبقاتي دركنار افزايش تنوع نژادي وفرهنگي درمناطق حومه شهري موجب ايجاد جووحشت از بيگانگان شده و جوانان را به سوي نژادپرستي و تندروي سياسي و مذهبي سوق ميدهد.
كليساي انگليس جوامع مذهبي را يكي ازبهترين مراكز مبارزه با نژادپرستي توصيف كرد و از همه سازمانهاي دولتي و غير دولتي اين كشور خواست تا براي از ميان بردن اين چالشها تلاش كنند.

۴۰پناهجوي افغان و بنگلادشي در تصادف رانندگي در تركيه كشته شدند
۴۰پناهجوي بنگلادشي و افغان عصر جمعه در يك تصادف رانندگي شديد در جنوب تركيه كشته شدند.
گزارش شبكههاي خبري تركيه حاكي است در اين تصادف كه ميان كاميون حامل ۴۷پناهجوي افغان و بنگلادشي با يك دستگاه كاميون ديگر روي داد، ۴۰تن در دم كشته شدند و هفت تن ديگر زخمي شدند. حال دو تن از زخميها وخيم است.
اين تصادف در اتوبان قاضي آنتپ - آدانا واقع در جنوب تركيه روي داد.
در گزارشهايهاي اوليه محل ورود پناهجويان افغان و بنگلادشي كه بطور غير قانوني وارد تركيه شدهاند، اعلام نشده است. اما احتمال داده ميشود اين عده از طريق مرزهاي ايران وارد تركيه شده باشند.
تركيه به دليل موقعيت خاص جغرافيايي خود در مسير قاچاق انسان از آفريقا و آسيا به اروپا قرار دارد.
پناهجويان آسيايي كه عموما اتباع كشورهاي پاكستان، افغانستان، بنگلادش و سريلانكا هستند معمولا از طريق ايران و مرزهاي شرقي تركيه وارد اين كشور ميشوند.

شش پناهجوي اعتصابي افغان در ايرلند بستري شدند
شش نفر از ۴۱پناهجوي افغان كه در ايرلند جنوبي دست به اعتصاب غذا زدهاند، روانه بيمارستان شدند.
روزنامه "آيريش اينديپندنت" چاپ دوبلين روزسهشنبه گزارش داد: افغانهاي پناهجو كه از روز يكشنبه در كليساي "سنت پاتريك" در دوبلين دست به اعتصاب غذاي خشك زدهاند، وضعيت جسماني مناسبي ندارند و حال برخي از آنها به دليل مشكلات كليوي و از دست رفتن آب بدن وخيم گزارش شده است.
اين پناهجويان كه شنيده ميشود، چند نفر از آنان جزو حكومت شبهنظاميان طالبان بودهاند، خواستار دريافت اجازه اقامت در ايرلند جنوبي و خودداري از بازگرداندن آنها به افغانستان هستند.
آنها مدعي شدهاند كه در صورت بازگشت به افغانستان مورد شكنجه قرار گرفته و با مجازات مرگ مواجه خواهند شد.
"مايكل مكداول" وزير دادگستري ايرلند در واكنش به اين اعتصاب غذا اعلام كرد: هيچ معاملهاي با اعتصابيون افغان انجام نخواهد شد.
در همين ارتباط دكتر "جان نيل" اسقف اعظم كليساي دوبلين در ديدار با اعتصابكنندگان كه هفت نفر از آنان نوجوان هستند، از آنها خواسته تا دست كم از نوشيدن آب خودداري نكرده و جان خود را به خطر نياندازند.
گزارش آيريش اينديپندنت حاكي است كه يكي از اعتصابكنندگان منتقل شده به بيمارستان، نوجواني ۱۷ساله است كه كليههايش به دليل خودداري از نوشيدن آب دچار مشكل شده است.

تدابیر امنیتی برای جلوگیری از ورودغیرقانونی پناهجویان به ترکیه تشدید شد
وزارت کشور ترکیه برای مقابله با افزایش ورود پناهجویان به آن کشور دستورالعمل لازم را به پلیس و نیروهای مرزی ابلاغ کرده است. روزنامه آکشام نوشت بدلیل افزایش مناطق ناآرام در جهان انتظار می رود موج پناهجویان در ماه های آینده افزایش یابد. پیش بینی می شود قاچاقچیان انسان در ترکیه 150 هزار نفر را بطور غیرقانونی به اروپا منتقل کنند. در این میان پلیس و نیروهای انتظامی با پشتیبانی تاسیات ماهواره ای جستجو برای کنترل مرزها را آغاز کرد. طی 5 ماه گذشته ورود پناهجویان به ترکیه بیشتر شده است.

نمآهنگ تظاهرات
این نم آهنگ توسط یکی اعضای اتحادیه تهیه شده است با تشکر از این دوست عزیز
تقدیم به همه یاران
برای دیدن ؛ روی آدرس زیر کلیک کنید

در پی فراخوان احزاب چپ و سازمانهای حمایت از مهاجرین در فرانسه، معترضان به لایحه تازه مهاجرت دست به تظاهرات زدند
در اعتراض به لایحه تازه ای که وزیر کشور فرانسه نیکلاس سرکوزی به پارلمان ارائه داد روز شنبه ده ها هزار تن در پاریس و مارسی دست به تظاهرات زدند. این لایحه مهاجرت به فرانسه را دشوار تر می کند. در اعتراض به این لایحه احزاب چپ و سازمانهای حمایت از مهاجرین و خارجیان تظاهرات را سازمان دادند. برگزار کنندگان تظاهرات شمار تظاهرات امروز را 35 هزار تن برآورد کردند. معترضان امیدوارند تظاهرات سبب تعدیل این لایحه شود.
پناهجویان ایرانی با تظاهرات و اعتصاب غذا در استکهلم عفو عمومی و اجازه اقامت دائم در سوئد را خواستار شدند
سازمان سراسری پناهندگان ایرانی در سوئد دست به یک اعتراض چند روزه شبانهروزی در میدان مرکزی شهر استکهلم، پایتخت سوئد زد. اعتراضکنندگان از دولت سوئد میخواهند که ایران را کشوری ناامن اعلام کند و به همه پناهجویانی که بیشتر از یک سال در سئوئد بودهاند، عفو عمومی وپناهندگی بدهد. سازمان برگزارکننده بر این باور است که هزاران پناهجوی ایرانی هرگز شانس آن را نیافتند که مشمول قانون موقت پناهندگی بشوند، و ناچار هستند به زندگی مخفی و غیرقانونی درسوئد ادامه دهند. یکی از سه مرد ایرانی که دست به اعتصاب غذا زدهاند، قاسم افشار، دبیر سازمان سراسری پناهندگان ایرانی است که میگوید تا گرفتن عفو عمومی دست از تلاش برنخواهد داشت.

يك مترجم اتحاديه آفريقا در جريان درگيري "دارفور " كشته شد
در درگيرياي كه در جريان بازديد "يان ايگلند" معاون دبير كل سازمان ملل در امور بشردوستانه از اردوگاههاي پناهندگان در جنوب "دارفور" سودان رخ داد، يك مترجم اتحاديه آفريقا كشته شد.
به گزارش شبكه خبري الجزيره ، ايگلند، براي نخستين بار بعد از امضاي توافقنامه صلح ميان شورشيان و دولت سودان، روز گذشته (يكشنبه) عازم منطقه بحران زده دارفور سودان شد.
اين شبكه خبري توضيح بيشتري درمورد درگيري فوق ارائه نداد

۳۳پناهجوي غيرقانوني در تركيه دستگير شدند
۳۳پناهجوي غيرقانوني كه بطور غيرمجاز از طريق ايران وارد تركيه شده بودند، روز يكشنبه در استان وان دستگير شدند.
به گزارش خبرگزاري "آناتولي"، پناهجويان كه تابعيت افغانستان را دارند، در مناطق روستايي شهرستان گورپينار از توابع وان دستگير شدهاند.
آناتولي با عنوان اين كه عمليات گستردهاي در منطقه براي شناسايي پناهجويان غيرقانوني احتمالي آغاز شده، افزود: دستگيرشدگان بعد از طي مراحل قانوني از تركيه اخراج خواهند شد.

کره جنوبی و آمریکا برای حل مسئله پناهندگان کره شمالی همکاری می کنند
كره جنوبي و آمريكا قصد دارند همكاري گستردهاي براي حل مساله پناهندگان و پناهجويان كره شمالي داشته باشند.
به گزارش روز شنبه خبرگزاري يونهاپ ، آمريكا قصد دارد مساله پناهندگان كره شمالي در آن كشور را حل كند و شمار ديگري كه پذيرفته نشوند ، به كره جنوبي فرستاده خواهند شد.
به گفته وي، هر يك از طرفين بايد وظايف خود را به سرعت انجام دهد ، تا ظرف چند هفته مساله پايان يافته و تكليف پناهجويان و پناهندگان كره شمالي مشخص شود.
گزارش تصویری تجمع اعتراضی اتحادیه پناهندگان ایرانی واحد سوئیس در تاریخ 29 آپربل 2006 در شهر زوریخ
روز شنبه 29 آپریل از ساعت 14 تا 16 بعدازظهر تجمع اعتراض آمیزی در جهت روشن نمودن افکار عمومی از وضعیت ایران و نقض حقوق بشر و موج جدید سرکوب جوانان و زنان به عنوان مبارزه با فساد و بد حجابی و به اعتراض به سیاست های ماجراجویانه هسته ای جمهوری اسلامی که مردم ایران را یک بار دیگر به جنگی نا خواسته خواهد کشاند، از طرف اتحادیه پناهندگان ایرانی سوئیس در شهر زوریخ با شرکت اعضای اتحادیه پناهندگان ایرانی، احزاب و
دیگر گروهها و افراد مستقل سیاسی برگزار گردید.

در این تجمع اعتراض آمیز جنایتهای جمهوری اسلامی ایران بصورت عکس،تراک به نمایش گذاشته شد که با استقبال گرم مردم سوئیس و ایرانیان مقیم در این شهر روبرو گردید.

در همین جا از تمام ایرانیان مقیم سوئیس که در اطلاع رسانی به دیگران و هچنین حضور در این روز در کنار ما قرار گرفتند وما را در برگزاری این میز اطلاعاتی یاری دادند کمال تشکر را داریم.
اتحادیه پناهندگان ایرانی ( I.U.R)


